приказка-игра
Приказка-игра: Голямото приключение на малкото таласъмче
игра
 
ПРОЧЕТЕ БЕЗПЛАТНО


Подкрепете нашите усилия за свободното споделяне на изкуство, като харесате страницата ни във Facebook в карето вляво.

Много хора се чудят дали като автор не губя продажби предоставяйки електронната версия на книгите си за четене свободно. Причините, поради които го правя, са следните:

Не всичко е пари! Както популярната мисъл гласи „най-хубавите неща в живота са безплатни“. Можете ли да сложите етикетче с цена на приятелството или любовта? Колко струва свободата? Би било жестоко, ако децата не можеха да се забавляват с моите книги, защото техните родители не могат да си позволят да ги купят. А детските автори не бива да са жестоки. Всъщност, те би трябвало да са обратното на жестоки – внимателни, грижовни и обичащи. Ценностите, за които пишем не трябва да бъдат само думи на хартия. Ние трябва да бъдем живият пример за тези ценности, защото това, което пишем трябва да бъде истина. Всеки добър автор ще ви каже, че не можете да излъжете читателите (или малките слушатели). Те ще ви хванат на мига. Когато четете книга вие можете да усетите дали авторът е напълно откровен с вас.

Ами, какво ако някои имат достатъчно пари, но въпреки това четат книгите ми и никога не платят нищо? И какво от това. Може би не са им харесали чак толкова. Трябва ли да караме някой да заплаща нещо, от което не е доволен? Знам, че живеем в капиталистическо общество, но това ми се струва алчно. А детските автори не бива да са алчни. Споменах ли вече, че трябва да отстояваме ценностите, за които пишем?

Вярвам, че хората се раждат добри. Ако си вложил сърцето си в нещо, ако си дал най-доброто от себе си, хората ще почувстват това и ще те подкрепят безусловно. Няма нужда да криеш това, което създаваш – хората не са крадци! Ако споделяш, на тях ще им пука, ще те следват, ще чакат с нетърпение следващата ти книга, и да, с радост ще те подкрепят, защото ще знаят, че любимият писател на децата им всъщност пише за ценностите, в които вярва. Същите неща, в които и те вярват – приятелство, любов и свобода!

 
приказка игра - права за ползване
приказка-игра: голямото приключение на малкото таласъмче